BejelentésMadár- és Természetbarát Portál
"Légy szerelmes az életbe" Hobo

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


Magamról"Érzem a lét nem érdem

   több ami kell nekem"

              Paksi EndreNem sokkal több, mint 30 éve születtem meg a Szigetköz és a Hanság árnyékában. Alig hagytam el az óvodát, apuval és nagypapával máris a Duna mellékágának hangulatos partjain áztattuk damiljainkat keszegekre, csukákra várva. Mindeközben évente egyszer családom hazánk különböző tájegységein vert tanyát egy hétre, hol a környék feltérképezésére vállalkozott.


14 éves koromban hallgattam utoljára biológiaórát. Igaz, akkor szerencsés esetben megkaptam a hármast belőle. Azóta csupán tudásszomjamat próbáltam oltani különböző könyvekből. Kezdetben szerettem Schmidt Egon írásait, kivel azóta több alkalommal is sikerült találkoznom. Rajta kívül faltam a Fekete István valamint Széchenyi Zsigmond könyveket. Kedvenc íróm és példaképem Konrad Lorenz lett, ki alapvetően meghatározta számomra 18 éves korom utáni időszak látásmódját. Összes magyar nyelven kiadott könyve itt sorakozik a könyvespolcomon. Mára szívesen lapozgatom a Richard Dawkins vagy Tendzin Gyaco, azaz a 14. dalai láma műveit, de a Háttér kiadó Lélekkontroll sorozatának könyveit is örömmel olvasom. Ezen túl egyéb témájú könyvek is rabul ejtenek pl. az angol SAS katonák túlélési stratégiái.


Több mint 10 évig tapostam laposra drót szamaram pedálját. Ennek során volt lehetőségem megismerni nemcsak teljesítő képességem maximumát, hanem a Nyugat–Dunántúl meseszép tájait is.


Kb. 10 éve annak, egy régről vett vágy beteljesedése címén felültem a Tatabányára vezető vonat közepébe, majd másfél órás zötyögés után egy tarisznya élelem és víz kíséretében behasítottam a Gerecsébe. Céltalan bóklászásom eredményéül botlottam bele Vértestolnába, melyet azóta is kedvenc falaim közé sorolok. A meseszép táj rávágta a béklyót lábaimra, mely lemorzsolta és eltörpítette a biciklizés korábbi örömét. Azután röviddel a szimatszatyor pántja mellé a távcső zsinórja is felkerült, mely most is ott díszeleg minden túra során.


A Gerecsés túráimnak köszönhetően megismerkedtem Sütő Mariannával, kit hol máshol, mint Vértestolnán jegyeztem el. Az esküvő után megszületett Réka és Bálint gyermekeink, kikkel alkotjuk  négyfős családunkat.

Elérhetőség: 20/515-0547

                    madarbaratok@gmail.com
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!